zaterdag, 15. september 2007 - 23:12

De Graafschap op weg naar middenmoot

De Graafschap heeft zaterdag belangrijke punten gepakt in het duel tegen VVV. In Doetinchem won de ploeg verdiend met 3-2. Daarmee pakt de Gelderse ploeg belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Beide ploegen zouden gaan spelen om in de eredivisie te mogen blijven. Dat was in elk geval de insteek aan het begin van het seizoen. Het verschil in punten was voor de wedstrijd nog maar een, maar nu al vier. De Graafschap ontpopt zich wellicht tot een goede middenmoter, gezien de resultaten van de laatste weken. Het speelde gelijk tegen FC Utrecht en het won van FC Groningen.

Voor promovendus VVV blijkt het moeilijk te worden in de eredivisie. Het ziet in De Graafschap een concurrent uitlopen. Daarmee zijn grote problemen de komende weken nog niet meegenomen. De Venlonaren herbergen zes moslims. Daarvan stond in elk geval één speler die normaal in de basis zou staan er naast. Smaakmaker Nordin Amrabat viel pas in de tweede helft in. Trainer André Wetzel zei dat hij de godsdienst respecteert, maar dat hij het wel moeilijk vindt om hem naast het veld te moeten laten
starten.

De Graafschap kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Donny de Groot, snel gevolgd door de 2-0 door Cerezo Fung A Wing. De Graafschaap was beter en toonde meer ervaring te hebben op het hoogste niveau. Ook in de tweede helft speelde De Graafschap beter dan VVV. De Jonge Venlonaren probeerden wel aan te vallen, maar tot echt goede mogelijkheden kwamen ze niet. De jonge ploeg kreeg wel een impuls na het invallen van Amrabat. Hij maakte, hoewel hij al vijftien uur niet had gegeten vanwege de Ramadan, een goede indruk en kwam één keer dicht bij een doelpunt.

Na de 3-0 door Stephan Keller leek de wedstrijd echt in het slot en dood te bloeden, maar toen werd het ineens leuk. Eerst een goede uithaal van Lasse Schöne, gevolgd door een periode waarin VVV het meeste liet zien. Eerst door een doelpunt van Ken Leemans en direct daarna door invaller Leon Kantelberg. Toen was het echter al diep in blessuretijd en VVV had niet meer de tijd de achterstand op de ranglijst beperkt te houden.
Categorie:
Tag(s):