zaterdag, 13. januari 2007 - 10:01

De Graafschap sterkste in topper tegen RBC

De topper in de Jupiler League tussen RBC Roosendaal en De Graafschap werd een prooi voor de Superboeren. De ploeg van trainer Jan de Jonge zegevierde met 1-3.

De Graafschap leek een moeilijke avond tegemoet te gaan in Roosendaal. De thuisploeg kwam in de 26-ste minuut op een 1-0 voorsprong door Martha. Jeffrey de Visscher schoot de Achterhoekers echter negen minuten later alweer op gelijke hoogte. De ruststand tussen beide toppers in de eerstedivisie bleef na de eerste 45 minuten dan ook steken op een 1-1.

De tweede helft wist RBC Roosendaal het net niet meer te vinden. Dit lukte De Graafschap wel. Jhonny van Beukering zette zijn ploeg op 1-2. Invaller Tim Peters gooide in de extra tijd de wedstrijd definitief op slot door voor de 1-3 te tekenen. Door de overwinning op RBC gaat De Graafschap nu aan de leiding in de Jupiler League met één punt voorsprong op naaste concurrent RBC.

FC Den Bosch heeft in het kaartenfestival tegen AGOVV Apeldoorn een 2-0 zege geboekt. De Brabanders kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Anthony Lurling. Paul Beekmans maakte er vijf minuten voor rust 2-0 van. Den Bosch eindigde de eerste helft met tien man. Nyron Wau werd met zijn tweede gele kaart door arbiter Van Dongen van het veld gestuurd.

Het drama voor de ploeg van Theo Bos werd in de tweede helft nog groter. Na Wau werd Raymaekers in de 55-ste minuut van het veld gestuurd na een grove charge. De wedstrijd werd na de overtreding van de verdediger gestaakt vanwege kwetsende spreekkoren. Het duel werd na tien minuten weer hervat, maar AGOVV kon aan de stand gedurende het restant van deze wedstrijd niets meer veranderen.