zondag, 26. augustus 2007 - 18:35

De Graafschap verrast FC Groningen

De Graafschap zorgde voor de grootste verrassing deze zondag. De mannen van trainer Jan de Jonge spoelden het 8-1 verlies tegen Ajax weg met een 2-0 overwinning op FC Groningen.

In het Euroborg stadion was het de thuisploeg die het spel moest maken. FC Groningen creëerde echter nauwelijks kansen. Het ontbreken van spits Erik Nevland was duidelijk zichtbaar. De Noor is enige tijd afwezig vanwege een scheurtje in zijn linkerknie. Ook Rasmus Lindgren, Koen van de Laak en Evgeniy Levtsjenko waren niet van de partij. Bij toeval kreeg de ploeg van trainer Ron Jans toch nog twee kansen, maar Jimmy van Fessem wist zijn doel schoon te houden.

Vlak na de rust openden de 'Superboeren' de score. Donny de Groot wist het net te vinden op aangeven van Lasse Schöne. Een kwartier later verbubbelde De Graafschap de stand. Barry Powel schoot de bal achter doelman Brian van Loo: 0-2. FC Groningen probeerde het vervolgens nog wel, maar de groenwitte formatie wist het defensieve blok van de gasten niet te kraken.
Categorie:
Tag(s):