zaterdag, 24. november 2007 - 21:55

De Graafschap wint spectaculair duel tegen Heerenveen

(Elfvoetbal) De Graafschap heeft zaterdagavond in een spectaculair en boeiend duel uit bij Heerenveen een uitstekende overwinning geboekt. Heerenveen was de bovenliggende ploeg in een wedstrijd met een hoog tempo, maar De Graafschap gaf de Friezen goed partij. De Superboeren waren een stuk beter in het afronden van kansen dan hun opponent en hadden geluk met doelman Jimmy van Fessem, die een geweldige wedstrijd stond te keepen.

Heerenveen maakte vanaf de eerste minuut de intenties duidelijk. De Friezen drukten De Graafschap terug en de ploeg van Jan de Jonge mocht blij zijn dat Michael Bradley in de eerste 10 minuten twee grote kansen om zeep hielp. Donny de Groot was wel scherp in de 13e minuut. De spits van De Graafschap schoot de bal in twee instanties achter Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche en zette daarmee De Graafschap op een voorsprong.

Heerenveen was niet onder de indruk van de achterstand en bleef het doel van De Graafschap bestormen. Gerald Sibon was twee keer dichtbij een doelpunt, maar zijn inzetten werden prachtig gekeerd door Van Fessem. De doelman van De Graafschap was in de 24e minuut wel kansloos op een inzet van Michael Dingsdag. De verdediger van Heerenveen gleed een vrije trap van Pranjic prachtig binnen.

De Friezen gingen hartstochtelijk opzoek naar de voorsprong, maar Van Fessem bleek een te groot sta in de weg. De Graafschap profiteerde van de gegeven ruimte en kwam vlak voor rust via een prachtig uitgevoerde counter op voorsprong via Lasse Schöne.

Met Miralem Sulejmani voor Thomas Prager ging Gert-Jan Verbeek de tweede helft aanvallender spelen. De aanvallende pretenties van Heerenveen konden rond de 64e minuut de ijskast in, nadat Gianni Zuiverloon zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Berry Powel profiteerde na een prachtige combinatie met Arnar Vidarsson van de man meer situatie en schoot De Graafschap naar een 1-3 voorsprong.

Een ongelukkige handsbal van Leon Hese in de 74e minuut leidde tot een strafschop voor Heerenveen. Danijel Pranjic schoot de bal onberispelijk achter Van Fessem, maar de krachten voor een slotoffensief waren weggevloeid bij de thuisploeg. De Graafschap bleef vrij eenvoudig overeind en sleepte de overwinning binnen. De Superboeren stijgen door de overwinning op de ranglijst naar de negende plaats, terwijl Heerenveen vierde blijft in de Eredivisie.