donderdag, 13. september 2007 - 17:11

De grondopleiding voldoet aan nieuwe luchtvaarteis voor militaire opleidingen

Den Helder

De grondopleiding van marinevliegtuigsquadron 7 voldoet als eerste aan de nieuwe luchtvaarteis voor militaire opleidingen (MLE-147). Woensdag werd dit in Den Helder zwart-op-wit bezegeld met een certificaat van de Militaire Luchtvaartautoriteit.

Defensie voert op dit moment de Militaire Luchtvaarteisen (MLE’n) in. Deze zijn afgeleid van de civiele European Aviation Safety Agency (EASA) regelgeving. Zowel civiel al militair hebben de luchtvaarteisen de status van wetgeving. Doelstelling van de eisen is te komen tot een transparant, aantoonbaar en certificeerbaar systeem van luchtwaardigheidsborging.

Naast de nu behaalde MLE-147 voor opleidingorganisaties worden er bijvoorbeeld eisen gesteld aan de inhoud van de opleidingen (MLE-66). De Militaire Luchtvaartautoriteit (MLA) bepaalt de regels en ziet toe op de naleving ervan.

Vliegtuigsquadron 7 verzorgt luchtvaartopleidingen voor de Lynx helikopter. Vliegers, tactical coordinators, sensoroperators, boordwerktuigkundigen, helikopterredders, SAR-artsen, technisch personeel en scheepspersoneel worden door de instructeurs opgeleid voor hun operationele en onderhoudstaken.

De instructeurs van het vliegtuigsquadron bereiden zich momenteel voor op de komst van de nieuwe NH90 helikopter. In nauwe samenwerking met fabrikant Agusta ontwikkelen ze daarvoor technische en luchtvarenden opleidingen.
Provincie:
Tag(s):