zondag, 16. september 2007 - 18:05

De Guzman loodst Feyenoord naar vierde zege op rij

Feyenoord is alleen koploper geworden, na een moeizame overwinning uit bij Roda JC. In een boeiend duel waren de Rotterdammers lang de mindere van de Limburgers, maar trokken toch aan het kortste eind. Minder blij zal Feyenoord zijn met het uitvallen van Ron Vlaar. Den centrale verdediger van Feyenoord moest vijf minuten voor rust gewisseld worden, met een blessure aan zijn kruisband. De Feyenoorder ondergaat morgen een MRI-Scan om meer duidelijkheid te krijgen over zijn blessure.

Beide formaties begonnen behoudend aan de wedstrijd. Na tien minuten nam Roda JC het initiatief in de wedstrijd. In een hoog tempo bestormden beide elftallen het doel van de tegenstander. Roda JC deed dat net iets beter dan Feyenoord. De prima debuterende Anouar Hadouir was een constante plaag voor de Rotterdammers met uitstekende voorzetten. De Marokkaanse balvirtuoos legde de bal in de 13e minuut panklaar op het hoofd van Jeanvion Yulu Matondo, maar de spits raakte de lat.

Vlak voor rust kwam Roda JC op een voorsprong. Feyenoord speelde met tien man, omdat Vlaar verzorging kreeg buiten het veld. Aan de linkerkant van het veld gaf Hadouir met rechts de bal hard en strak voor het doel langs. Feyenoord-keeper Henk Timmer twijfelde, waardoor Roda-verdediger Pa-Modou Kah bij de tweede paal kon inschieten. Zijn schot werd gered door Timmer, maar kwam voor de voeten van Cheick Tioté, die zijn eerste doelpunt voor Roda JC maakte en zijn ploeg daardoor met een 1-0 voorsprong de rust in schoot.

De tweede helft was nog nauwelijks begonnen of Kah bracht de Limburgers direct in moeilijkheden. De Roda-verdediger maakte hands in het strafschopgebied na een voorzet van Jonathan de Guzman en scheidsrechter Ben Haverkort kon niets anders dan een strafschop aan de Rotterdammers toekennen. De strafschop werd feilloos binnen geschoten door Roy Makaay, die zijn vierde doelpunt in vier wedstrijden maakte.

Roda JC kwam na de gelijkmaker snel terug in de wedstrijd en bleef kansen creëren. Ook Feyenoord kreeg wat kansen in de tweede helft, die zich ook in een hoog tempo afspeelde. Na een onderschepte aanval van Roda-zijde kon Feyenoord Jonathan de Guzman aan de rechterkant van het veld wegsturen. De rechtsbuiten kwam naar binnen en vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij verwoestend uit. Roda-keeper Castro was kansloos op het schot van De Guzman en Feyenoord leidde de wedstrijd.

Na de voorsprong van Feyenoord kwam Roda JC er niet meer uit. De Limburgers, die tot dan zo goed speelden, waren het helemaal kwijt en Feyenoord bleef vervolgens makkelijk overeind en loerde op de 1-3. Die kwam in de 70e minuut. Nuri Sahin stuurde Tim de Cler weg op links. De linksback van Feyenoord legt de bal prima breed op De Guzman, die geheel vrij de bal hoog in het dak van het doel schoot.

De 1-3 betekende het einde van de wedstrijd. Feyenoord controleerde en speelde de wedstrijd volwassen uit. Roda JC leek murw geslagen door de achterstand van twee doelpunten, en was te aangeslagen voor een slotoffensief. De Rotterdammers zijn nu alleen koploper met twaalf punten uit vier wedstrijden, maar minder blij zal Feyenoord zijn met het uitvallen van Vlaar met waarschijnlijk een ernstige kruisbandblessure.
Categorie:
Tag(s):