dinsdag, 19. juni 2007 - 10:12

De Haan nodigt Cruijff uit voor gesprek

Foppe de Haan wil dat Johan Cruijff aanschuift bij het gesprek dat hij binnenkort wil voeren met de diverse (assistent-)bondscoaches over de speelstijl van de vertegenwoordigende Nederlandse elftallen.

Cruijff schreef maandag in zijn column in De Telegraaf dat De Haan de levensader van het Nederlands voetbal in twijfel trekt. De Fries vindt het 4-3-3-systeem niet meer van deze tijd. "Cruijff en Marco van Basten moeten hun verhaal maar vertellen. Dan doe ik dat ook", aldus de bondscoach van Jong Oranje.

De Haan: "We moeten over de toekomst nadenken. Ik heb mijn zegje gedaan en de reactie van Cruijff was te verwachten. Ik had die column ook wel kunnen schrijven. We hebben via de krant gecommuniceerd en moeten de koppen nu bij elkaar steken. Ja, bijvoorbeeld op een symposium."

De Haan laat Jong Oranje in een 4-4-2-formatie spelen, maar is zelf voorstander van een systeem met drie aanvallers. "We moeten spelers ook zo blijven opleiden. Er zijn meer driehoekjes in het veld en de loopafstanden zijn kleiner. Maar ik vind wel dat er bij de senioren nuances moeten kunnen worden aangebracht. Dat deed Johan zelf ook als trainer van FC Barcelona. Daar speelde hij vaak met een valse links- of rechtsbuiten."
Categorie:
Tag(s):