woensdag, 21. november 2007 - 16:27

'De Kleine Kapitien' in Agora Lelystad

Lelystad

'Het buldert en botst, kabbelt en klotst', aldus het NRC Handelsblad. Eén van de leukste familievoorstellingen van het afgelopen jaar was 'De Kleine Kapitein' (6+). 'De Kleine Kapitein', naar de boeken van Paul Biegel, is zondag 25 november om 14.30 uur te zien in de Agora in Lelystad. De entreekosten voor deze anderhalf uur durende familievoorstelling bedragen t/m 12 jaar € 12,50, vanaf 12 jaar € 15,- .

Geef een kind wat pruiken, verkleedkleren, emmers, een fietswiel en houten blokken en planken en de kans is groot dat hij de fantasie de vrije loop laat en hele verhalen tot leven wekt. Met datzelfde uitgangspunt zijn de verhalen over 'De Kleine Kapitein' van Paul Biegel nu op de planken gezet en in de Agora te zien.

De Kleine Kapitein vaart met zijn makkers Marinka, Bange Toontje en Dikke Druif het zeegat uit, op zoek naar het Eiland van Groot en Groei. Op weg daarheen meren ze aan in een grauwe stad op palen, waar ze terechtkomen in de gevangenis van de Norse Heerser, en varen ze bij nacht en ontij door de Stenen Drakenpoort. Uiteindelijk bereiken ze het eiland. Daar ontdekken ze dat het heus niet het gedroomde Luilekkerland is waar ieder kind mag doen wat ie zelf wil. Op de terugweg redden ze en passant nog even de Grijze Schipper uit de klauwen van een zeerover, in wiens schatkist ze een aantal verhalenbundels aantreffen.

De vijf acteurs die deze voorstelling op de planken zetten, wisselen voortdurend van rol, simpelweg door zich te tooien met een andere pruik, kleren of accent. En als de avonturen even al te eng worden en Bange Toontje, een prachtrol van Theun Plantinga (Tryater), die Mr. Bean combineert met Paul de Leeuws stuntelige Adje, het liefst naar huis wil gaan, wordt hij door de andere spelers of de verteller resoluut bij de les gehouden. Speels, inventief en virtuoos stuwen de acteurs het verhaal van het ene naar het andere hoogtepunt. Daarbij blijven ze constant heel dicht bij de belevingswereld van de kinderen in de zaal, en spelen ze het spel net zoals die dat zouden doen. Deze voorstelling mag met recht een juweeltje genoemd worden, een ode aan de verbeelding en de rijkdom van de taal.

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op ma t/m za van 11.00 – 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 – 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.
Provincie:
Tag(s):