donderdag, 12. april 2007 - 9:07

De Kunst van het Waarnemen

Sas van Gent - Op 14 en 15 april vieren landelijk meer dan vijfhonderd musea het 26ste Museumweekend met als motto ‘De Kunst van het Waarnemen’. Veel musea organiseren speciale activiteiten en zijn gratis of met flinke korting toegankelijk. In Zeeland is het Museumweekend voor veel musea de start van het seizoen, en zij pakken goed uit.

Beelden komen tot leven, speurtochten naar voorwerpen, proefjes met elektriciteit, nieuwe fruitrassen proeven, je eigen waarneming testen, door de ogen van een archeologe kijken, de laatste openstelling van de Wonderkamer meemaken.

Museaal Zeeland is er zowat klaar voor: de affiches zijn verspreid, de lijst deelnemende musea bekend en regionale radiospotjes tippen de luisteraar. Op 14 en 15 april is het Museumweekend! Zintuigen prikkelen, bezoekers verrassen, laten luisteren, voelen en proeven en deze keer vooral tot waarnemen aanzetten, dat is het doel van de vele bijzondere activiteiten die de musea dan organiseren.

Zo komen bijvoorbeeld de beelden van de ‘Zeven Heren en Vrouwen van Veere’ tot leven, zijn er diverse proefjes te doen in Sas van Gent, is er een modeshow in Goes, zijn er smaakwaarnemingen van nieuwe fruitrassen in Kapelle, zijn er in vier musea testen rond het waarnemingsvermogen en zetten twaalf musea fotospeurtochten uit. Zeker de jonge, spitsvondige of alerte speurder vindt in het museum de objecten geheid terug. Verzamel de erbij vermelde gegevens, noteer ze op de speurtocht en maak kans op een prijs!

Op is het totale overzicht van de Zeeuwse activiteiten te raadplegen. Het landelijke aanbod is te vinden op www.museum.nl
Provincie:
Tag(s):