zaterdag, 12. mei 2007 - 17:18

'De mysterieuze eenheid tussen mens en paard'

Amsterdam

Sinds 2003 reizen ze de wereld over, na een drie jaar durende tour door Noord-Amerika ligt nu Europa aan hun voeten. De 35 artiesten en 58 paarden van Cavalia brengen een avondvullende sprookjesachtige show voor de echte paardenliefhebber. Paardenfluisteraar Frédéric Chéhu laat samen met zijn vrouw en de overige Cavalia artiesten zien je geen teugels en een zadel nodig hebt om een paard te kunnen 'berijden'.

Cavalia is het geesteskind van Normand Latourelle, de man die ook Cirque du Soleil bedacht. Prachtige middeleeuws aandoende kostuums, circus-achtige acts, acrobatiek, en de mysterieuze eenheid die de ruiters met de paarden hebben maken Cavalia een unieke voorstelling, die je gezien moet hebben.

Cavalia reist al drie jaar rond met een compleet sprookjesachtig tentendorp. Zeven grote tenten herbergen de paarden, het theater en de artiesten. Voor de opbouw zijn ruim 150 mensen twee weken bezig. Gedurende deze twee weken worden de paarden gestald bij een manege of stoeterij in de buurt, en hebben dan 'vakantie'.

De krappe klap stoeltjes op de tribune zijn iets minder prettig, maar de show maakt zelf dat goed. De voorstelling is nog tot eind mei te zien op het parkeerterrein van Borchland bij de Amsterdam ArenA. Daarna vertrekken ze naar Berlijn.
Categorie:
Tag(s):