maandag, 3. december 2007 - 19:23

De nieuw Picanto van Kia direct leverbaar

Vianen

Kia heeft haar populaire Picanto met ingang van het modeljaar 2008 ingrijpend opgewaardeerd. De kleinste Kia kenmerkt zich door een moderne vormgeving, pittige prestaties, ruime binnenafmetingen, een zeer gunstig brandstofgebruik en lage emissies. De vernieuwde Kia Picanto is sinds deze maand in Nederland leverbaar.

Met een fris, vernieuwd uiterlijk, maar met behoud van de aantrekkelijke, jeugdige en sportieve uitstraling, is het nieuwste Picanto-model nog steeds klein van buiten en groot van binnen. De Picanto biedt comfortabel plaats aan vier volwassenen of aan een gezin van 5 personen. Sinds de introductie heeft Kia ruim 250.000 Picanto’s in Europa verkocht, waarvan 20.000 in Nederland.

De Kia is in de lengte gegroeid met 40 mm, terwijl de wielbasis met 2,370 mm ongewijzigd is gebleven. De motorkap, de voorste spatschermen en de bumpers voor en achter zijn nieuw vormgegeven, evenals de koplamp- en achterlichtclusters. De nieuwe buitenspiegels zijn nu (vanaf de X-ecutive) voorzien van richtingaanwijzers. Het motorenpallet is overgenomen van het succesvolle, voorgaande model, waarbij de nieuwe Picanto vanaf uitrustingsniveau X-pect nu ook een elektrische stuurbekrachtiging heeft.

De Picanto is ook wel eens aangeduid als ‘mini-MPV’ omdat de bagageruimte 157 liter groot is. Wordt de deelbare achterbank neergeklapt dan is er een forse bagageruimte van 882 liter beschikbaar. Tot de interieurwijzigingen voor de nieuwe Picanto behoren een radio/CD speler met MP3 mogelijkheid en een nieuw vormgegeven middenconsole alsmede oranje wijzerplaatverlichting, zoals in de Kia cee’d. De bestuurdersstoel is (vanaf uitrustingsniveau X-tra) in hoogte verstelbaar. Er zijn vijf nieuwe kleuren toegevoegd aan het kleurengamma.
Styling en Design
De opbollende achterlichtclusters met grote ronde lampen zijn in lijn met de voorlichten en het heldere glas resulteert in een nog grotere zichtbaarheid bij slecht weer. De standaard dakspoiler is nu over de volle breedte van de auto. En de diepere bumper is voorzien van twee rubber strips. Naast vier reeds beschikbare kleuren zijn er vijf nieuwe kleuren leverbaar: Fresh Yellow, Soda Orange, Bright Silver, Titanium Silver en Cool Blue.

In het interieur zijn wijzigingen aangebracht die zowel verfraaiend als praktischer zijn. De kleur van de bekleding is zwart met een donkerder bovendeel en een lichter onderste deel, waardoor een sportievere en luxueuzere uitstraling is ontstaan. De stoelbekleding komt beschikbaar in drie verschillende kleurstellingen: volledig zwart, volledig zwart met rode of blauwe strepen. Het instrumentenpaneel heeft nu een contourlijn die overeenkomt met de vorm van het stuurwiel en biedt plaats aan een volledig nieuw instrumentencluster, in dezelfde stijl als die van de cee’d met ondermeer oranje verlichting. Ook de middelste dashboardconsole is nieuw en (vanaf de X-ecutive uitvoering) voorzien van een audiosysteem met MP3 aansluiting. Handbediende of automatische airconditioning is ook leverbaar.

De wielophanging van de nieuwe Picanto, ontworpen voor de Europese rijomstandigheden, is compleet overgenomen van het vorige model onder het motto: ‘never change a winning team’. Wel nieuw is het elektrische stuurbekrachtigingsysteem dat vanaf uitrustingsniveau X-pect geleverd wordt.

Op het motorenfront is de motorisering ongewijzigd gebleven omdat de drie beschikbare krachtbronnen volledig up-to-date zijn met levendige prestaties en een zeer gunstig brandstofgebruik.

De 1.0-liter motor levert 62 pk bij 5.600 tpm en 86 Nm bij 2.800 tpm. Qua CO2 emissies is de Picanto met een uitstoot van 120 g/km één van de meest efficiënte in zijn klasse. De 1.1-liter motor levert 65 pk bij 5.500 tpm en een koppel van 97 Nm bij 2.800 tpm en is standaard gekoppeld aan een automatische vierversnellingsbak. De automatische vierversnellingsbak is adaptief en past zich aan de omstandigheden en de rijstijl van de bestuurder aan voor optimale, veilige gangwisselingen.

Geheel in Kia-traditie is de Picanto voorzien van een hoog uitrustingsniveau. Naast de mogelijkheid van een MP3-aansluiting zijn ook connecties voor USB, AUX en iPod mogelijk. De Picanto kan zelfs worden voorzien van centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een anti-diefstal alarm, zij-airbags en Ectronic Stability Program (ESP).
Airbags vóór zijn standaard, terwijl zijairbags optioneel leverbaar zijn.

Kia heeft veel aandacht besteed aan de bescherming van de inzittenden, zoals blijkt uit het zeer stevige koetswerk met effectieve energieabsorberende zones. Bij EuroNCAP tests scoorde de originele Picanto 4 sterren bij de bescherming van inzittende kinderen en 3 sterren bij aanrijdingen voor en achter.

De nieuwe Picanto is direct leverbaar.
Categorie:
Tag(s):