dinsdag, 13. februari 2007 - 14:23

De nieuwe generatie videobrillen

De markt voor videobrillen staat op het punt om volwassen te worden. Nu er videobrillen op de markt komen die niet veel meer wegen dan een zonnebril, lijkt de laatste barrière voor grootschalig mobiel gebruik weggenomen. De nieuwe generatie videobrillen kent naast minder gewicht nog een aantal andere belangrijke voordelen. Het virtuele scherm is nog groter geworden.

De kijker ziet een scherm van bijna anderhalve meter op drie meter afstand. "Een ongekende mobiele bioscoopervaring. Een revolutionaire manier om wacht- en reistijden om te zetten in echte `quality time'", aldus Jan Hein Boos, gadget expert uit Rotterdam.

Als iets de laatste tijd is toegenomen dan is het wel de beschikbaarheid van mobiele audiovisuele content. Veel mensen hebben al een MP4 videospeler, zoals de iPod Video en zetten hem vervolgens vol met films en videofragmenten van bijvoorbeeld Theo Maassen.

'Leuk hoor, maar het schermpje is simpelweg te klein om een film uit te kijken, laat staan om een bioscoopgevoel te krijgen. Je mist de beleving, en de batterij is vaak te snel leeg. Met een videobril geniet je eindelijk optimaal van alle zorgvuldig geselecteerde audiovisuele content', aldus Jan Hein Boos. 'De mobiele telefoon die je in 2007 koopt heeft vrijwel zeker een `TV out' functie. Zoals de nieuwe Nokia N93. Daar plug je je videobril op en je mobiele bioscoop is klaar voor gebruik. De VGA resolutie is beter dan welke analoge televisie dan ook. Zo geniet je onderweg optimaal van je favouriete muziek video's, TV shows, films, en video podcasts.'
Categorie:
Tag(s):