maandag, 1. oktober 2007 - 10:39

De nieuwe Mazda2

Den Haag

De nieuwe Mazda2 is speciaal bestemd voor het Europese B-segment, is helemaal nieuw en is het eerste model van de nieuwe generatie Mazda’s dat werd doorontwikkeld. De nieuwe Mazda2 is een uitgebalanceerd totaalpakket dat op maat is gesneden voor dit in Europa zeer populaire marktsegment. Lichter en compacter dan zijn voorganger, maar tegelijkertijd veiliger, leuker om in te rijden en markanter vormgegeven.

Het feit dat de nieuwe Mazda2 gezien mag worden is vooral te danken aan zijn optimaal gestroomlijnde carrosserie. Dankzij een ruim bemeten stroomlijnplaat onder de motorruimte, bumpers met geoptimaliseerde aërodynamica en verminderde turbulentie rond de A-stijlen en de buitenspiegels ging de luchtweerstandscoëfficiënt van de Mazda2 omlaag van 0,32 naar 0,31.

Ondanks zijn kleinere buitenmaten heeft de Mazda2 een laadruimte met een inhoud van 250 liter (VDA). Bij neergeklapte achterbank kan de laadlengte worden vergroot van 674 naar 1313 mm, waardoor een laadvolume ontstaat van 787 liter (VDA). Met opstaande rugleuning van de achterbank is er in de laadruimte nog altijd plaats voor een opvouwbare buggy of een grote koffer. Voor grotere carrosseriestijfheid is de drempel van de kofferruimte iets hoger dan die van het vorige model. De toegang tot de bagageruimte blijft echter zeer praktisch voor dagelijks gebruik.

Vanaf de Mazda 2 Touring is airconditioning standaard, evenals elektrisch verstelbare, verwarmde en inklapbare buitenspiegels in kleur, elektrisch bediende ramen achter, lichtmetalen 15 inch velgen, een 60/40 deelbare achterbank, stoelverwarming en een met leer bekleed stuurwiel en pookknop.

De luxe versie Executive, leverbaar met 1.3 liter high power of 1.5 liter motor, beschikt standaard over 16 inch lichtmetalen velgen, dynamische stabiliteitscontrole (DSC), tractiecontrole (TCS), automatische klimaatregeling, mistlampen, automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers en een geluidsinstallatie met zes CD-wisselaar en zes luidsprekers. Daarnaast is de Executive met 1.5 liter motor voorzien van cruise control.

Top of de range is de Mazda2 GT-M met 1.5 liter motor, die er extra sportief uitziet dankzij een aangepaste vóór- en achter bumper, sportgrille, dakspoiler en side-skirts

De dieselrijders zal nog even geduld moeten hebben. De 1.4-liter CiTD turbodiesel volgt over enkele maanden
Categorie:
Tag(s):