vrijdag, 20. juli 2007 - 9:32

De nieuwe Mazda2 lichter dan zijn voorganger

Den Haag

Met de geheel nieuwe Mazda2 is de ontwikkelingsafdeling van Mazda erin geslaagd gestalte te geven aan het streven de nieuwe modellen lichter, zuiniger en schoner te maken zonder daarbij concessies te doen aan wegligging en veiligheid.

De nieuwe Mazda2 vormt op dit punt een mijlpaal: bijna 100 kg lichter dan zijn voorganger zet de Mazda2 een punt achter de trend van gewichtstoename met elke nieuwe generatie. Bovendien werden veiligheid en rijplezier naar een nog hoger niveau getild. De gewichtsbesparing komt voor 60 procent voor rekening van de lichtere body waarin lichte maar ultrasterke staalsoorten zijn verwerkt die garant staan voor meer carrosseriestijfheid en betere botsbestendigheid. Nog eens 20 procent werd bespaard door bestaande onderdelen lichter te maken en de laatste 20 door de buitenafmetingen terug te brengen.

De ontwerpers van de Mazda2 verlaagden het gewicht door staalsoorten met hoge en ultrahoge treksterkte voor een lichtere (en sterkere) carrosserie te verwerken en een kortere en opengewerkte draagarmen voor de achterwielophanging te gebruiken

Deze gewichtsbesparende maatregelen maken de nieuwe Mazda2 trendsetter op het gebied van brandstofbesparing en lage CO2-uitstoot. Deze auto heeft een verbruik dat tot de laagste in zijn klasse behoort (de standaard 1.3 liter benzineversie heeft een gecombineerd verbruik van slechts 5,4 liter per 100 km) en produceert daarbij slechts 129 g CO2 per km.
Categorie:
Tag(s):