maandag, 14. mei 2007 - 13:11

De nieuwe Saab 9-3

Vianen

De nieuwe modellen van de Saab 9-3-serie zijn nu scherper gelijnd dan ooit, ingegeven door de conceptauto Saab Aero X, die vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Tevens beschikt de nieuwe Saab 9-3 over de modernste technieken voor optimaal rijplezier. Het vooraanzicht en de deurpanelen zijn geheel vernieuwd, nieuwe 'signature' verlichting volgt de vorm van de voorkant van de auto en de achterzijde van de auto is voorzien van nieuwe stijlelementen. Dit geeft de nieuwe 9-3-range een vastberaden en assertieve uitstraling, terwijl de verbeterde techniek zorgt voor een uitstekende rijervaring.

Het opvallendst aan de nieuwe Saab 9-3 zijn de scherpe lijnen vóór. Deze integreren mooi met de grille en de motorkap, net zoals de Aero X-conceptauto en klassieke ontwerpen van Saab laten zien. De overige veranderingen aan het uiterlijk van de Saab 9-3 versterken de nieuwe ‘look’ en geven de modellen een heldere, specifieke Saab-identiteit.

‘We introduceren belangrijke ontwikkelingen in drie sleutelgebieden: ontwerp, prestaties en rijgedrag’, zegt Jan Åke Jonsson, Managing Director van Saab Automobile. ‘Het resultaat is een grote stap voorwaarts in het versterken van de uiterlijke kenmerken en de rijeigenschappen van onze belangrijkste productlijn. De 9-3-range is goed voor ongeveer tweederde van de wereldwijde verkopen.’

De nieuwe 9-3-serie bevat de Sport Sedan, de Sport Estate en de Cabriolet. In elk model kan er gekozen worden uit drie verschillende brandstofsoorten in diverse motorvarianten: benzine, diesel of BioPower (bio-ethanol). De nieuwe 9-3 is vanaf september in de Nederlandse showrooms.
Categorie:
Tag(s):