dinsdag, 23. oktober 2007 - 8:22

De nieuwe Suzuki Grand Vitara Alcantara

Vianen

Suzuki breidt zijn modellenprogramma uit met een stijlvolle versie van de succesvolle Grand Vitara die luistert naar de naam Grand Vitara Alcantara. Deze speciale uitvoering is uitgerust met een aantal aantrekkelijke extra’s, zoals comfortabele Alcantara® -bekleding, ESP, privacy glass, schuif-/kantelzonnedak en exclusief vormgegeven lichtmetalen 17� velgen.

De nieuwe Grand Vitara Alcantara® – een geregistreerd handelsmerk van Alcantara S.p.a. – heeft het vijfdeurs model als basis en is bijzonder compleet uitgerust. Qua uitrustingsniveau valt het nieuwe model tussen de Exclusive- en de High Executive-uitvoering van de Grand Vitara in.
Net als de Exclusive-versie beschikt de Alcantara® standaard over zaken als centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, climate control, mistlampen voor, cruisecontrol en een sleutelvrije startfunctie.

Ten opzichte van de Exclusive beschikt de Grand Vitara Alcantara® bovendien nog over een bijzonder comfortabele Alcantara®-bekleding in een grijs-zwarte combinatie op de voor- en achterstoelen, een driespaaksstuurwiel met lederen bekleding, privacy glass, ESP en exclusieve lichtmetalen 17� velgen in tienspaaksdesign. Net als de High Executive-uitvoering is de nieuwe Grand Vitara Alcantara® standaard uitgerust met een elektrisch bedienbaar schuif-/kantelzonnedak. Vanwege dit speciale dak is de Alcantara® niet als VAN leverbaar.

Vanaf de fabriek wordt de nieuwste variant van de Grand Vitara standaard in een metaallak geleverd, waarbij de koper kan kiezen uit de kleuren Bluish Black Pearl, Graphite Gray Pearl of Silky Silver. Daarnaast is de Alcantara®-versie op speciale bestelling ook leverbaar in de kleur Cat’s Eye Blue Metallic. Zowel de roosters op de motorkap als de dakrails zijn in een fraaie zilverkleur afgewerkt, ongeacht de gekozen carrosseriekleur.

Voor de Suzuki Grand Vitara Alcantara® zijn twee motoren beschikbaar. Allereerst is er de 2.0-liter-benzinemotor van 103 kW/140 pk die naar keuze met een handgeschakelde of automatische versnellingsbak wordt geleverd. De 1.9 dieselversie (95 kW/129 pk) is uitsluitend leverbaar in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. De Grand Vitara Alcantara® staat met elk van deze motoren zijn mannetje in het terrein, want hij is net als alle overige Grand Vitara-modellen standaard voorzien van vierwielaandrijving.

Consumentenprijzen van de nieuwe Suzuki Grand Vitara Alcantara® beginnen bij € 29.999,- inclusief BTW/BPM voor de tweeliter benzineversie met handgeschakelde versnellingsbak. De meerprijs voor de automatische transmissie bedraagt € 2.000,-. De dieselvariant is leverbaar vanaf € 33.699,-.
Categorie:
Tag(s):