woensdag, 2. mei 2007 - 17:30

De simPC maakt de digitale snelweg voor iedereen toegankelijk

Drachten

Het is nog niet eens zo lang geleden dat de eerste Personal Computer haar intrede deed op de Nederlandse markt. En toch is het tegenwoordig voor velen bijna ondenkbaar om zonder computer door het leven te gaan. Ook voor het thuisgebruik kende de computer een opmerkelijk snelle ontwikkeling. Wat eerst een tekstverwerkend apparaat was, werd al snel een multimedia station. Gebruikers die met de computer zijn opgegroeid verwelkomen deze ontwikkelingen nog steeds met open armen. Maar er zijn ook velen die onderweg afhaakten of tot op heden nog nooit met een computer hebben gewerkt. Denk daarbij aan senioren of mensen die een computer hebben voor het huis-tuin-en-keuken gebruik. De huidige computers zijn dan vaak te gecompliceerd en te duur. Een drempel die Hulpmiddelen Centrum Friesland graag wil wegnemen middels de simPC.

De simPC is een eenvoudig te bedienen computer voor senioren. Middels enkele grote knoppen kan naar ieder programma van de simPC worden genavigeerd. Zo kan gebruik gemaakt worden van internet, e-mail, tekstverwerking, internetbankieren en het maken van fotoalbums. Daarnaast wordt gewerkt met een, voor senioren overzichtelijke en begrijpbare, schermindeling. Grootste voordeel is echter de uitstekende virusscan en spamfilder, zodat men niet geconfronteerd wordt met ongewenste mail en virussen die het computergebruik verstoren. De simPC heeft een levenslange garantie, bij technisch falen wordt de computer gratis omgeruild.

Hulpmiddelen Centrum Friesland organiseert in samenwerking met de openbare bibliotheek in Drachten een demonstratiemiddag op 15 mei aanstaande. Van 14:00 tot 16:00 uur kunnen geïnteresseerden langskomen en de simPC uitproberen. Daarnaast wordt uitleg gegeven over de computer en worden eventuele vragen beantwoord door een medewerker van het Hulpmiddelen Centrum Friesland.
Provincie:
Tag(s):