dinsdag, 13. november 2007 - 11:14

De Sint komt aan in Haven

Almere

Dit jaar komt de Sint met zijn Pieten op zaterdag 17 november om 14.30 uur aan in de Havenkom. Het kinderprogramma begint om 11.00 uur.

Haven

Vanaf het podium op de Markt vinden diverse activiteiten plaats. Zestig kinderen, verkleed als pakje, gaan om 13.30 uur in optocht naar de Havenkom. Zij worden begeleid door een Acrobatenpiet en een Steltlooppiet. Na de intocht maakt de Sint met zijn gezelschap nog een tocht door het winkelcentrum en zal worden ontvangen door Jumppieten op de Markt.

Buiten

Zaterdag 24 november brengt het gezelschap van Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan winkelcentrum Buitenmere. Hij zal rond 11.00 uur arriveren in Almere Buiten en naar het podium op het Noordeinde gaan. Daarna maakt hij een tocht door het winkelcentrum, richting het Globeplein om op het podium op het Noordeinde rond 13.00 uur afscheid te nemen van de kinderen. Ook hier zijn de Jumppieten present om samen met de kinderen voor de goedheiligman te zingen en vooral te springen.

Stadshart

Zaterdag 24 november wordt er in het Stadshart tussen 12.00 en 16.00 uur een workshop door Jumppieten gegeven op het Stationplein. De dag erna, op zondag 25 november, vindt de gezellige Sinterklaasintocht in het Stadshart plaats. Vanaf 12.30 uur start het podiumprogramma waar een paar Pieten en vele kindjes met papa’s en mama’s Sinterklaas opwachten. Om 13.00 uur komt de goedheiligman aan op het podium op het Forum. Tijdens het podiumprogramma kunnen de kinderen van Almere laten horen hoe goed ze de liedjes voor Sinterklaas hebben ingestudeerd en bovendien kunnen ze laten zien hoe goed ze kunnen bewegen. Want bewegen vindt Sinterklaas heel erg belangrijk. Op lekkere Sint jumpstyle muziek wordt het swingen in het Stadshart. En dan arriveert Sinterklaas met zijn Pieten en het Pietenorkest.

Stadslandgoed De Kemphaan

Tijdens het weekeinde van zaterdag 1 en zondag 2 december, kunnen hulppieten met GPS-apparatuur Sinterklaas helpen zoeken naar kwijtgeraakte cadeaus. Om de verloren zak te vinden heeft Staatsbosbeheer een GPS-route van twee kilometer uitgezet over het stadslandgoed. Staatsbosbeheer verwacht dat de route ongeveer een uur duurt en er wordt geadviseerd niet later met de route te beginnen dan 14.30 uur. Met een eigen GPS-toestel is deelname gratis.
De GPS-toestellen zijn voor € 7,50 bij het Infopunt te huur. U kunt vanaf 11.00 bij het Infopunt terecht.
Provincie:
Tag(s):