maandag, 1. oktober 2007 - 17:13

De Smaak van Doornbos en Linie

Breda

Bewoners van de wijken Linie en Doornbos en de Gemeente Breda gaan de komende maanden in huiselijke kring praten over verleden, heden en toekomst van hun buurt. Bijvoorbeeld bij Bettina in de Archimedesstraat onder het genot van haar beroemde hete kip. Of bij Maria die zal kokkerellen met kruiden en fruit uit haar tuin in de Jan van der Heydenstraat. Buurtbewoners leren elkaar in een vertrouwde setting beter kennen en ontdekken hoe bijzonder hun wijk is en wordt.

B_in motion verzamelt alle geuren en kleuren die tijdens de gesprekken vrijkomen. Het eindproduct is een mooie herinnering met foto’s, recepten en verhalen. De wensen en ideeën van de bewoners over de toekomstige wijk worden door de Gemeente als belangrijke input voor de structuurvisie gezien.

B_in motion organiseert ontmoetingen met mensen die je normaal gesproken niet zo gauw tegen zou komen. Heel wat particulieren en bedrijven hebben inmiddels een ontmoetingsreisje door Breda gemaakt waarbij ze verrast werden door de bijzondere inwoners die hen onbevangen ontvingen. Het beste begint immers met een ontmoeting.

De gesprekken vinden in oktober, november en december plaats. Door middel van muurkranten aan de Buys Ballotstraat en aan de Baliëndijk blijven de bewoners op de hoogte van wat er tijdens de smakelijke ontmoetingen gebeurt en worden ze aangemoedigd om zelf mee te doen. Als gesprekspartner of als gastheer/vrouw.
Provincie:
Tag(s):