zaterdag, 25. augustus 2007 - 14:31

'De strijd tegen jezelf' wint aan populariteit

Sint Nicolaasga

Steeds meer mensen ontdekken het in populariteit groeiende spelletje golf, een spel waarbij jezelf de grootste tegenstander bent. De 31-jarige Purmerendse Michael Meerman geeft nu bijna 3 jaar les op de mooie golfbaan Burggolf in het Friese Sint Nicolaasga. Hij kan de groei in de populariteit van de sport beamen.

Golf is zijn werk, hobby en vooral zijn passie vertelt Michael. ‘Op de baan strijd ik altijd tegen mijzelf en later kijk ik wel eens hoe ik het heb gedaan tegenover mijn tegenstanders’. ‘Weet je’, vervolgd Michael, ‘mijn beste slag kan altijd beter en mijn slechtste wil ik altijd overdoen, en dat werkt verslavend. Dat de populariteit van golf blijft groeien omdat steeds meer mensen dit ontdekken vindt ik dan ook niet zo raar, bovendien wandel je ook nog eens in een mooie natuurlijke omgeving’.

In Nederland is op dit moment het KLM-open aan de gang, het prestigieuze golftoernooi op eigen bodem. De geweldige resultaten van Michaels favoriet, de 21-jarige Joost Luiten zullen er waarschijnlijk alleen maar voor zorgen dat de populariteit van het mentale spelletje zal blijven groeien.
Provincie:
Tag(s):