woensdag, 26. september 2007 - 19:54

De Veluwe rally met een boomstamkano!

Giesbeek

De VELUWE RALLY is een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door Gewest Oost van de Nederlandse Kano Bond, onder de vlag van de International Canoe Federation. Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder. Dit jaar is het de 30ste keer, dat deze rally wordt georganiseerd.

De tocht voert stroomafwaarts over de IJssel van Giesbeek naar Zutphen (ca. 35 kilometer), Deventer (ca. 50 kilometer) of Kampen (ca. 100 kilometer). Ook kun je de 50 kilometer van Deventer naar Kampen varen. Doordat de rivier hier minder snel stroomt en het landschap opener is, is deze afstand zwaarder dan de 50 kilometer naar Deventer!

Dit jaar zal de rally voor het eerst gevaren worden met een boomstamkano. Een groep enthousiaste mensen heeft jaren lang gewerkt om een boomstam van een populier uit te hakken en af te werken tot een 10 meter lange boomstamkano naar voorbeeld van kano’s gebruikt door indianen van de westkust van Noord Amerika.

Het meevaren met de rally is voor de boomstamkano vaarders een onderdeel van de training voor een tocht langs de waddeneilanden, die de avonturiers willen ondernemen in de zomer van 2008.
Naast deze tocht worden er diverse trainingen georganiseerd op de Noordzee, langs de kust bij Scheveningen en Zeeland.
Provincie:
Tag(s):