vrijdag, 28. september 2007 - 20:06

De Vore presenteert ‘Waterproject’

Delfzijl

Alle leerlingen van Cbs de Vore hebben zich de afgelopen twee weken bezig gehouden met het thema ‘Water’. Het jaarlijkse project van de basisschool uit Tuikwerd ging over dit veelzijdige onderwerp. Voor het eerst werkte de Vore samen met de juniorkamer ‘De Drie Delfzijlen’.

De juniorkamer – een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor mensen tot 40 jaar – heeft het initiatief genomen tot deze samenwerking door alle basisscholen in de gemeente Delfzijl te benaderen. Door de landelijke organisatie van de Juniorkamer waren vijf leskisten samengesteld, die twee weken op de Vore hebben gestaan. Met het materiaal uit de kisten zijn de kinderen aan het werk geweest.

Er zijn nog veel andere activiteiten ontplooid in verband met dit project. Zo zijn er groepen naar het Muzee aquariom Delfzijl geweest voor een zeer interessante rondleiding. Met schepnetjes is er in de vijver gezocht naar waterdiertjes en met het digitale schoolbord was er een quiz voor de vaders en de moeders gehouden.

Donderdag was de presentatie aan de ouders. De opkomst was erg goed. Aan het slot was er een optreden van het speciale projectkoor, dat verschillende liedjes over water ten gehore bracht. De presentatie werd afgesloten met een gezellige barbecue. Vrijdag verraste de Juniorkamer alle kinderen van de Vore met een cadeautje.
Provincie:
Tag(s):