maandag, 15. oktober 2007 - 12:36

De Wierster jeugd schildert de kerk

Wier

Op zaterdagmiddag 20 oktober kunnen bezoekers aan het plaatsje Wier zich wanen in een echt middeleeuws tafereel, de tijd waarin de kerk van Wier is gebouwd. Gehuld in passende kleding zullen de kinderen van Wier onder leiding van kunstschilder Jaap van Dijk de kerk vereeuwigen op het schildersdoek.

De kinderen zullen de kerk schilderen zoals zij de kerk nu zien of zoals zij graag willen dat de Wierster toer er na de restauratie uit moet komen te zien. Immers op 24 oktober op Nederland speelt deze kerk de hoofdrol in het AVRO tv-programma BankGiro Loterij Restauratie. De inzet; een prijs van 1 miljoen.

Behalve de jeugdige schilders, zal het rondom de kerk krioelen van marktkooplui die hun waren en brouwsels ten toon spreiden en verkopen. Zo zijn er onder andere natuurstenen, sieraden, zuivelproducten, zijden doeken, handwerkproducten, en groente van het land te koop. Daarnaast is er een middeleeuws wagenspel, diverse spelletjes voor de kinderen en een palingroker. Dus de inwendige mens wordt goed verzorgd.

Voor meer informatie over de kerk en hoe men kan stemmen, ga naar www.wierfryslan.nl.
Provincie:
Tag(s):