zondag, 8. juli 2007 - 12:18

De Zonnewijzer krijgt €145.000 voor uitbreiding

Heerlen

De school De Zonnewijzer in Heerlen krijgt een krediet van 145.000 euro voor het realiseren van een tijdelijke uitbreiding. Dit heeft de gemeenteraad van Heerlen besloten. Met het krediet kan de school voor (voortgezet) speciaal onderwijs nog voor het nieuwe schooljaar drie ruimtes realiseren voor 6 autistische kinderen.

De voorziening voor kinderen met een autistische stoornis is nodig omdat in Tripool-verband een spreidingsplan op regionaal niveau is vastgesteld. Daarbij geldt dat kinderen zoveel mogelijk in hun eigen buurt naar school moeten kunnen gaan.

Volgens de telling komt de school niet in aanmerking voor de uitbreiding. Dat komt omdat ze meedoet aan drie speciale projecten, waarbij leerlingen slechts tijdelijk op de Zonnewijzer verblijven en daarna teruggaan naar hun oude school of het reguliere onderwijs. Het gaat hierbij om ´Op de rails´ voor leerlingen die dreigen te ontsporen, ´Herstart´ voor leerlingen die al langer dan vier weken thuis zitten en ´Rebound 18´ als tijdelijke opvang voor leerlingen die door hun gedrag niet meer zijn te handhaven op school.

Deze tijdelijke leerlingen houden echter wel de ruimtes bezet die gebruikt zouden kunnen worden voor de autistische leerlingen.
Provincie:
Tag(s):