zondag, 19. augustus 2007 - 14:10

Decibel Outdoor een groot feest

Hilvarenbeek

Het openluchtfestival Decibel Outdoor in Hilvarenbeek is zaterdag zonder grote incidenten verlopen. Zo’n 25.000 bezoekers bezochten tussen 11.00 en 23.00 uur het dancefeest op het terrein van attractiepark Beekse Bergen. De politie spreekt van een ontspannen sfeer; op het gebied van de openbare orde is er, behalve enkele kleine opstootjes, niets voorgevallen. Wel werden er 67 mensen aangehouden wegens hoofdzakelijk drugsbezit. Op enkele mensen na zijn alle verdachten kort na hun aanhouding weer op vrije voeten gekomen met een boete of een werkstraf. Hen werd de toegang tot het festival direct ontzegd.

Burgemeester S. Huisman van de gemeente Hilvarenbeek roemt de samenwerking tussen alle betrokken partijen en spreekt van een goed georganiseerd evenement.

Politie en organisatie hadden in nauw overleg met de gemeente Hilvarenbeek al aan de bezoekers laten weten een zero-tolerance bezit bij drugsbezit te voeren. Daarmee werd een duidelijk signaal afgegeven dat het risico om betrapt te worden erg groot was. Zo’n 200 beveiligingsmedewerkers fouilleerden elke bezoeker en ook op het festivalterrein zelf werd scherp gecontroleerd.

Een 24-jarige Rotterdammer was in het bezit van 82 XTC-pillen en twaalf wikkels cocaïne, een 28-jarige man uit Den Bosch had 74 XTC-pillen op zak. Een 20-jarige Arnhemmer had een zakje cocaïne en een busje traangas bij zich zij werden anagehouden.

Bij de politie kwamen circa zestig meldingen binnen over geluidsoverlast en dan vooral over het indringende geluid van de dancemuziek. Bij overschrijding van het maximaal toegestane geluidsniveau werd de organisatie daarop aangesproken en het volume van de muziek (tachtig dj’s op elf podia) aangepast.Ten opzichte van vorig jaar, toen er nog 150 klachten waren, zijn de overlastmeldingen dus nu een stuk minder.
Provincie:
Tag(s):