woensdag, 7. november 2007 - 16:18

Deel gemeentearchief tijdelijk uit huis

Renkum

Een deel van de Renkumse gemeentearchieven is vanaf maandag 12 november vanwege behandeling van schimmel enige tijd niet in huis. Het gaat voornamelijk om het bouwarchief (zogenaamde pandenarchief), het oude archief van de Dienst Gemeentewerken en enkele kleinere series. Dit betekent dat deze archieven tot en met de tweede week van januari niet te raadplegen zijn door inwoners van de gemeente Renkum.

Bij voorbereidingen voor de overdracht van het oude archief van de Dienst Gemeentewerken aan het Gelders Archief is schimmel geconstateerd. Vochtproblemen eind jaren ’70, begin jaren ‘80 zijn de vermoedelijke oorzaak. Waarschijnlijk is ook vocht onder de vloerplaten van de archiefstellingen terecht gekomen en onopgemerkt gebleven. In de loop van de tijd (jaren) is dit de vermoedelijke oorzaak van de schimmel geworden.

In de periode van 12 november tot en met 12 januari 2008 wordt achtereenvolgens het archief doorstraald om de schimmels te doden, een nieuwe luchtbehandelinginstallatie geplaatst, de totale ruimte ontsmet en worden de juiste bewaarcondities gecreëerd.

Verwacht wordt dat inwoners de meeste hinder zullen ondervinden van het uit huis zijn van het bouwarchief (pandenarchief). In dit archief zijn de bouwvergunningen, tekeningen e.d. per adres beschikbaar. Vanaf week 48 (maandag 26 november) wordt het archief tijdelijk opgeslagen bij een bedrijf in Beekbergen.

Medewerkers van de gemeente Renkum kunnen vanaf dan alleen in noodgevallen de medewerkers van dit bedrijf verzoeken gegevens uit de archieven te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):