maandag, 3. september 2007 - 20:51

Deel Werkendam wordt tijdelijk eiland

Werkendam

De brug over de Biesboschsluis in Werkendam is aan groot onderhoud toe. De eigenaar van de brug, Rijkswaterstaat, gaat hem aankomend najaar opknappen en verzwaren. Daarvoor wordt deze brug in de Bandijk tweemaal afgesloten voor het verkeer: één zaterdag en één weekend. Omdat de brug de enige vaste oeververbinding is voor de Noordwaard, wordt dat gebied tijdens de afsluitingen tijdelijk een eiland.

De enige andere verbinding naar de Noordwaard is de veerpont Kop van ’t Land. Dat betekent dat de afsluitingen flinke gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van woningen en bedrijven. Rijkswaterstaat bereidt in samenwerking met de gemeente Werkendam maatregelen voor die de overlast zoveel mogelijk moeten beperken. Ook met de bereikbaarheid voor hulpdiensten wordt rekening gehouden.

De gemeente organiseert voor de bewoners van het gebied een een informatieavond op donderdag 13 september om 19.30 uur in Restaurant De Waterman, Vierlinghstraat 1 in Werkendam.

Op de momenten waarop de weg is afgesloten, vaart de veerpont Kop van ’t Land langer door. De normale dienstregeling wordt verlengd tot 23.00 uur. Bovendien zal het mogelijk zijn om op afroep ook ’s nachts over te steken.

Politie en brandweer zullen tijdens de afsluitingen van de brug hulpvoertuigen aan de Noordwaardse kant stationeren. De ambulance maakt gebruik van de veerpont Kop van ‘t Land. In geval van medische urgentie wordt de traumahelikopter ingezet.
Provincie:
Tag(s):