maandag, 8. oktober 2007 - 22:27

Delegatie Bad Bentheim bezoekt Oldenzaal

Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal krijgt op dinsdag 9 oktober bezoek van een delegatie uit Bad Bentheim. Bestuurders en ambtenaren uit de Duitse grensgemeente gaan die dag in gesprek met hun Oldenzaalse collega’s om ervaringen uit te wisselen en te kijken wat men van elkaar kan leren. Dit heeft de gemeente Oldenzaal bekendgemaakt.

Onder de noemer ‘coöperatief noaberschap’ wordt hiermee meer diepgang gegeven aan de relatie tussen de Stadt Bad Bentheim en de gemeente Oldenzaal.

Diverse onderwerpen komen daarbij aan bod. Zo wordt onder meer gesproken over de treinverbinding Oldenzaal - Bad Bentheim, het gezamenlijk versterken van de toeristische aantrekkingskracht van de Euregio in het algemeen en voor Oldenzaal en Bad Bentheim in het bijzonder.

De kinderopvang is eveneens onderwerp van gesprek. Bad Bentheim is benieuwd hoe Oldenzaal de kinderopvang heeft geregeld, aangezien daar veel vragen over bestaan bij een groot aantal Nederlanders dat in het Duitse grensgebied woont. Andere maatschappelijke onderwerpen worden ook besproken, zoals verkeer en vervoer, het cultuurbeleid, school en sport, het veiligheidsbeleid en financiën.

Het doel van het bezoek is om zoveel mogelijk ervaringen uit te wisselen en te kijken wat de gemeente Oldenzaal en de Stadt Bad Bentheim van elkaar kunnen leren. In 2008 brengt een delegatie van de gemeente Oldenzaal een tegenbezoek aan de Stadt Bad Bentheim.
Provincie:
Tag(s):