vrijdag, 11. mei 2007 - 9:03

Delfzijl koopt Eemsmondgebouw

Delfzijl

Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl stelt de gemeenteraad voor om een krediet van € 1.100.000 beschikbaar te stellen voor aankoop van het Eemsmondgebouw en € 4.900.000 beschikbaar te stellen voor renovatie van het Eemsmondgebouw aan de Duurswoldlaan.

B en W willen het martieme karakter van Delfzijl beter tot uiting laten komen en zo is het idee ontstaan voor de ontwikkeling van een Maritiem Kwartier. De aankoop en renovatie van het Eemsmondgebouw markeert de start van de ontwikkeling van het maritiem kwartier in Delfzijl. Het college wil het Eemsmondgebouw aanpassen tot een kantoorgebouw met uitstraling aan de haven. Architectenbureau Team 4 heeft een ontwerp gemaakt van hoe het Eemsmondgebouw er na de renovatie uit zou kunnen gaan zien.

Het nieuwe Maritiem Kwartier onderstreept het nautische karakter van de havenstad en vormt een versterking voor het centrum. Tegenover het Eemsmondgebouw komt de nieuwe zeevaartschool Abel Tasman. Voor de verdere ontwikkeling van het Maritiem Kwartier wordt een stedenbouwkundige visie uitgewerkt. Hierbij wordt rekening gehouden met de invulling van de openbare ruimte, nieuwe woningen, gelegenheid voor ondernemen, veiligheid en milieu. De afgeronde visie Maritiem Kwartier wordt na de zomer aan de raad ter vaststelling aangeboden.
Provincie:
Tag(s):