vrijdag, 7. september 2007 - 11:46

Delfzijlster ingesloten voor stelen biervust

Groningen

De politie heeft donderdagmiddag op de Eikenlaan een 20-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor winkeldiefstal. De Delfzijlster had in een supermarkt een bierfust voor een biertender weggenomen. Hij wilde het fust buiten leeg laten lopen om vervolgens het lege fust weer in te leveren. Hij wilde daarna de statiegeldbon bij de kassa inleveren. Tijdens het verhoor bekende de verdachte dat hij deze methode regelmatig toepast om statiegeld te incasseren.

De Delfzijlster verklaarde vaker op onbewaakte ogenblikken door de klapdeuren van een supermarkt te lopen. Dit om aan het einde van het emballage-apparaat zijn even te voren ingeleverde fust nog een keer in te leveren. Op deze slinkse wijze werd de opbrengst voor de verdachte steeds groter. De 20-jarige had volgens eigen zeggen de afgelopen maanden de methode bij diverse supermarkten uitgevoerd.

Ten slotte bleek de man in het bezit van een snorfiets. Bij navraag bleek dat het voertuig donderdagmorgen was weggenomen bij het UMCG in Groningen. De verdachte bekende ook deze diefstal. De Delfzijlster is ingesloten. Hij zal nader worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):