donderdag, 11. oktober 2007 - 13:48

Demonstratie vanwege politie optreden bij inval

Amsterdam

Woensdagavond 10 oktober is er een demonstratie geweest die eindigde bij flat Gravestein. De man die daar op donderdagavond 4 oktober van 7-hoog naar beneden viel, is een 34-jarige man van Ghanese afkomst. De man viel van het balkon tijdens een politiecontrole in een van de woningen. De politie was daar naar aanleiding van twee voorvallen. Eind vorig jaar werd er een illegaal naaiatelier aangetroffen. Daarnaast werd er vorige maand bij een brand in de woning een illegale man aangetroffen.

Tijdens de contrôle, die werd uitgevoerd door politiemensen van het wijkteam Ganzenhoef en Flierbosdreef, ondersteund door 1 personeelslid van de Vreemdelingendienst en 1 van de Koninklijke Marechaussee, werd niet opengedaan. Aangezien het vermoeden bestond dat er wel personen in de woning aanwezig waren werd de deur geforceerd.

In de woning werd een man staande gehouden, die illegaal in Nederland verbleef. Een tweede man die zich kennelijk aan de contrôle wilde onttrekken, klom vanaf het balkon om een afscheiding heen. Hierbij is hij op een gegeven moment naar beneden gevallen. Het slachtoffer kwam op het gras terecht en werd zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht waar hij later aan zijn verwondingen overleed.

Enkele honderden mensen hebben woensdagavond 10 oktober in Zuidoost gedemonstreerd tegen de politie-inval vorige week in een flatwoning. De inval was volgens de betogers een razzia. De demonstratie begon rustig, maar kreeg een grimmig karakter toen enkele betogers de politie te paard begon te bekogelen. De betoging begon bij metrostation Ganzenhoef, waarna de betogers naar het politiebureau in de buurt liepen. Daar blokkeerden ze de drukke Bijlmerdreef. Een ambulance op weg naar een melding moest hierdoor omrijden.
Provincie:
Tag(s):