woensdag, 21. november 2007 - 14:22

Den Haag krijgt Chinese prijs als 'beste investeringsstad'

Den Haag

De gemeente Den Haag is zondag in Peking onderscheiden als beste stad voor Chinese investeringen. De prijs werd door de Haagse wethouder Economie, Henk Kool, in ontvangst genomen op een conferentie in Peking.

De wethouder is daar in het kader van een werkbezoek van de Provincie Zuid-Holland, die twee maanden geleden een vriendschapsverdrag heeft gesloten met de Chinese provincie Hebei. Het verdrag zal de economische samenwerking tussen de beide provincies een impuls geven, vooral op het gebied van milieu en water.

Den Haag heeft de onderscheiding als beste investeringsstad gekregen uit handen van de International CEO Roundtable of Chinese and Foreign Multinational Corporations. Deze organisatie, die de vijfhonderd grootste Chinese trans-Atlantische ondernemingen bundelt, valt rechtstreeks onder het Chinese ministerie van Handelsbetrekkingen.

Kool is blij met de prijs, die is bedoeld voor steden die zich onderscheiden op het terrein van een goed ondernemersklimaat. ,,Samen met het West-Holland Foreign Investment Agency ontplooien we in Den Haag veel op China gerichte activiteiten, zoals de ontwikkeling van China Town en de vestiging van het Confuciusinstituut.
Medio volgend jaar opent het eerste Chinese groothandelscentrum, het Europe China Trade Center, zijn poorten in Den Haag. Dat alles heeft zeker bijgedragen aan het verkrijgen van deze hoge onderscheiding", zegt Kool.
Provincie:
Tag(s):