donderdag, 13. september 2007 - 8:59

Den Haag krijgt nieuwe impulsen als studentenstad

Den Haag

Drie teams van studenten gaan van november 2007 tot maart 2008 aan de slag om Den Haag als ondernemende, creatieve en internationale studentenstad nieuwe impulsen te geven. Weinig steden hebben zo veel verschillende soorten opleidingen als Den Haag. Ondanks de aanwezigheid van vijf Hogescholen springt Den Haag onvoldoende in het oog als studentenstad.

Sander Dekker, wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport: "Den Haag telt zo'n 25.000 studenten in het hoger onderwijs en 17.000 studenten in middelbaar beroepsonderwijs. Daarvan komen er 3.500 uit het buitenland. Desondanks staat Den Haag niet echt bekend als studentenstad. Wethouder Huffnagel en ik willen daar verandering in brengen. We dagen studenten daarom uit met ideeën te komen. Het team met het beste idee wint €1.000,-."

Op dit moment wordt er via de Haagse onderwijsinstellingen gezocht naar enthousiaste studenten die mee willen doen. Er wordt ook beroep gedaan op mensen met ervaring op het gebied van uitgaan, ondernemen, sport en wonen. Op 15 november is de officiële aftrap in theater Diligentia. Maart 2008 presenteren de teams hun ideeën tijdens een slotbijeenkomst. Een professionele jury beoordeelt de plannen en maakt vervolgens het winnende team bekend.
Provincie:
Tag(s):