vrijdag, 2. november 2007 - 10:35

Den Haag maakt zich op voor de parade

Den Haag

Ongeveer 1000 amateurdansers uit de hele regio Zuid-Holland leggen op zondag 4 november vanaf 13.30 uur al dansend een route van anderhalve kilometer af door het centrum van Dansstad Den Haag, gevolgd door een finale op het Spuiplein om 16.00 uur. De parade vindt plaats in het kader van het Holland Dance Festival.

Het thema van dit jaar is 'betoverend'. 18 dansscholen en -groepen uit Den Haag en wijde omgeving zijn hiermee aan de slag gegaan en creërden een eigen choreografie. De Parade is gratis toegankelijk.

Parade & Route
Alle choreografiëen verschillen van elkaar, iedere school is aan de slag gegaan met haar eigen stijl. Deze varieren van bollywood tot country-line, tango tot moderne dans. Zowel kinderen als volwassenen dansen mee in de Parade. De Dansparade loopt van het Lange Voorhout via de Lange Houtstraat over het Plein, waarna de Lange Poten en het Spui volgen. De Dansparade eindigt op de kruising van het Spui met de Kalvermarkt.

Finale
Na het bekijken van de Parade onderweg, kan het publiek plaatsnemen op een van de tribunes rondom het Spuiplein en genieten van de afsluiting van de Dansparade 2007.
Deze vindt om 16.00 u plaats met een massachoreografie op de klanken van de "Bolero" van Ravel. De choreografie is een creatie van Thom Stuart (De Dutch Don't Dance Division), de live muziek wordt verzorgd door de bigband van het Rotterdams Conservatorium en operazangeres Wiebke Goëtjes.

De Dansparade is niet te zien op het Spuiplein, daar wordt alleen de Finale gedanst. Er is voldoende tijd gepland tussen het einde van de Dansparade en de start van de Finale om het publiek de gelegenheid te geven naar het Spuiplein te komen en een plek te zoeken op één van de tribunes.
Provincie:
Tag(s):