maandag, 30. juli 2007 - 16:55

Derde verdachte gewapende overval in 2005 opgepakt

Venlo/Eindhoven

De politie heeft afgelopen woensdag in Eindhoven een derde verdachte aangehouden van een gewapende overval die in 2005 plaatsvond. Destijds werden twee van de drie verdachten aangehouden die op zaterdagochtend 2 juli 2005 een woning aan de Sloot in Venlo binnendrongen, waar op dat moment een vrouw met haar drie kinderen aanwezig was. De overvallers wilden vermoedelijk geld van het gezin. Bij de overval raakte niemand gewond. Dit heeft de politie maandag bekend gemaakt.

De politie werd destijds direct gealarmeerd en ging meteen ter plaatse. Bij de overval werd ook de politie door de gewapende overvallers bedreigd. Na een korte achtervolging kon de politie één van de drie overvallers aanhouden.

Uit getuigenverklaringen bleek dat de drie mannen in een auto aan waren komen rijden en dat één van de mannen tijdens het vluchten zijn handschoenen had uitgetrokken en onder een auto had gegooid. De politie heeft de gestolen auto van het drietal in beslag genomen en geïnspecteerd en de handschoenen door het Nederlands Forensisch Instituut laten onderzoeken. In het gestolen voertuig werden drie flesjes frisdrank gevonden, waarop drie verschillende DNA-profielen werden aangetroffen.

Dankzij een onderzoek dat door 15 politiemensen werd ingesteld en een uitgebreid buurtonderzoek kon op 25 juli 2005 een tweede verdachte aangehouden worden. De derde verdachte was echter tot op heden voortvluchtig.

De derde verdachte, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden voor oplichting en overtreding van de opiumwet. Bij het natrekken van de man bleek er een match te zijn met de zaak in Venlo en een signalering uit te staan. De verdachte werd overgebracht naar de regio Limburg-Noord en ingesloten.

Door middel van vergelijking met het eerder veilig gestelde DNA-monster is bevestigd dat het inderdaad de derde verdachte betreft die in 2005 samen met de andere twee verdachten de gewapende overval heeft gepleegd.

De politie heeft de slachtoffers van de wapende overval reeds in kennis gesteld van de
aanhouding.
Provincie:
Tag(s):