zondag, 12. augustus 2007 - 19:44

Dertienjarige gewapende indringer uit woning verjaagd

Kootwijkerbroek

Een 44-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek heeft afgelopen vrijdagavond een gewapende indringer uit haar woning verjaagd. De vrouw was bij het voorval ongedeerd gebleven. Een dag later heeft de politie een dertienjarige jongen uit Kootwijkerbroek aangehouden als verdachte.

Het slachtoffer kreeg vrijdagavond rond zeven uur bezoek aan de deur van een haar onbekende jongen die haar vroeg even te mogen bellen. Toen de vrouw naar binnen liep om haar telefoon te halen zag de jongen kans de woning binnen te dringen waarna hij de vrouw bedreigde met een mes. Daarop ontstond een schermutseling waarbij de knaap op een gegeven moment eieren voor zijn geld koos en er op een fiets vandoor ging. Nadat het slachtoffer de politie had gewaarschuwd is er nog vergeefs naar de jongen gezocht.

De volgende dag zag het slachtoffer een jongen over de Garderbroekerweg fietsen die zij herkende als de indringer. De vrouw reed de jongen klem waarna hij met behulp van omstanders aan de politie kon worden overgedragen. De knaap is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):