donderdag, 12. juli 2007 - 14:45

Deventer Ziekenhuis verhuist in zomer 2008

Deventer

Het Deventer Ziekenhuis verhuist in de zomer 2008 naar haar nieuwe locatie op de Rielerenk in Deventer. Het kwartiermaken en proefdraaien begint vanaf komend voorjaar en duurt iets meer dan drie maanden. Daarna wordt vanaf week 34 de verhuizing in twee weken afgerond. Dit heeft het Deventer Ziekenhuis donderdag bekendgemaakt.

Om het ziekenhuis goed in gebruik te kunnen nemen, start vanaf het voorjaar van 2008 een periode van kwartiermaken en proefdraaien. Dan wordt onder meer (nieuwe) medische apparatuur geïnstalleerd en beproefd. Ook worden vitale gebouwinstallaties uitvoerig getest. Medisch personeel, verpleegkundigen en andere zorgverleners kunnen zich voorbereiden op hun nieuwe werkomgeving. Het is een greep uit de vele werkzaamheden om het nieuwe DZ helemaal gebruiksklaar te krijgen.

De verhuizing is een omvangrijke logistieke operatie. Het oude ziekenhuis telt 3900 ruimtes waaruit medewerkers, patiënten en apparatuur overgebracht moeten worden. De fysieke verhuizing start vanaf 20 augustus. In twee weken wordt dan het belangrijkste en meeste verhuisd. De patiënten gaan op één dag over. De datum wordt nog vastgesteld, maar is ergens eind augustus. De verhuizing is vlak na de zomervakantie vastgesteld om rekening te kunnen houden met vakantieperiodes van ziekenhuismedewerkers en toeleveranciers. Bovendien zijn er in de zomer gewoonlijk minder patiënten in het DZ dan in het voor- of najaar.

In de nieuwbouw brengt het Deventer Ziekenhuis de zorg- en dienstverlening op een veel hoger plan. Zo worden diverse poliklinieken flexibel opgezet, zodat zorgverleners de patiënt zoveel mogelijk op één dag kunnen helpen. Verder wordt de service fors uitgebreid. Patiënten kunnen bijvoorbeeld met elkaar of met hun bezoek eten in kleine afdelingsrestaurants met een brede menukeuze. Verder komen er meer aanvullende voorzieningen in en rond het bed.
Provincie:
Tag(s):