woensdag, 23. mei 2007 - 12:29

Deze zomer opnieuw blauwe vlaggen langs stranden

Den Helder

Op de Helderse stranden wappert ook komend seizoen de Blauwe Vlag. Vrijdagmiddag 25 mei ontvangt wethouder Hienkens de vlag uit handen van de heer Ouwehand van de ANWB tijdens de opening van het badseizoen.

De Blauwe Vlag is toegekend aan de stranden Julianadorp en Huisduinen en de jachthavens W.S.C. Breewijd W.S.O.V., KMJC Den Helder en de Marine Watersportvereniging.

De Blauwe Vlag is de officiële erkenning voor stranden en jachthavens die voldoen aan de zeer hoge kwaliteitseisen op het gebied van waterkwaliteit, veiligheid, educatie en aanwezige voorzieningen.

De vlaggen worden voor een jaar toegekend aan stranden en jachthavens die meedoen aan de Blauwe Vlag Campagne en aangetoond hebben veilig en schoon te zijn. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden en jachthavens.

De Blauwe Vlag is een internationale milieu-onderscheiding. Het is een initiatief van de FEEE (Foundation for Enviromental Education in Europe), een onafhankelijk Europees netwerk van organisaties die zich inspannen op het gebied van milieu- en natuurvoorlichting. Doel van de ‘Blauwe Vlag Campagne’ is overheden, ondernemers en recreanten te blijven betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. De ANWB coördineert de uitreiking van de Blauwe Vlag in Nederland.
Provincie:
Tag(s):