zaterdag, 24. november 2007 - 11:05

DI-RECT doet Tommy

Amsterdam

Volgend seizoen worden de Nederlandse theaters omgetoverd tot ware rocktempels wanneer DI-RECT langskomt voor een door regisseur Jos Thie bijzonder vormgegeven concert van The Who, gebaseerd op het in '69 verschenen conceptalbum Tommy. Speciaal voor deze tournee van DI-RECT zijn alle nummers door Jan Rot voor het eerst integraal in het Nederlands vertaald.

Live is Tommy altijd de ultieme rockbelevenis geweest. Een uniek concert waarbij zoveel energie loskomt, dat het een ware uitputtingsslag is. Logisch dat regisseur Jos Thie en Jan Rot voor dit bijzondere theaterproject voor DI-RECT hebben gekozen. DI-RECT staat immers bekend om hun energieke live optredens.

Tommy is het meest aansprekende werk van de legendarische band The Who. 'Frontman' Pete Townshend schreef Tommy in 1969. Sindsdien is het talloze malen over de hele wereld opgevoerd. Het concert van The Who op het Woodstock Festival waar de band in één ruk alle nummers van Tommy speelde, behoort zonder enige twijfel tot één van de grootste concerten in de rockgeschiedenis.

DI-RECT is na vier succesvolle albums en hun energieke optredens niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. De heren stonden de afgelopen jaren in nagenoeg alle popzalen van Nederland en speelden op grote festivals als Pinkpop, Parkpop en Lowlands. Hun optredens tijdens Night Of The Proms bewijzen dat de band muzikaal een breed publiek heeft. Aan het begin van hun carrière coverde DI-RECT al eens The Who met de hitsingle My Generation.
Categorie:
Tag(s):