dinsdag, 11. december 2007 - 19:58

Diabetes-patiënten mogelijk besmet door zelfde prikpen

Almere

Per abuis is in de huisartsenpraktijk van gezondheidscentrum De Spil een prikpen in gebruik geweest die uitsluitend bedoeld is voor persoonlijk gebruik door diabetespatiënten. Onlangs is ontdekt dat de bewuste pen in de periode van augustus 2006 tot november 2007 is gehanteerd bij het bepalen van het suiker- en ijzergehalte van patiënten. Bij het gebruik van deze prikpen is het in theorie mogelijk dat meerdere patiënten met hetzelfde naaldje worden geprikt. Het prikaccident is inmiddels bij de Inspectie voor de Volksgezondheid gemeld. Dit meldt zorggroep Almere op haar site.

Op dit moment bestaan geen concrete aanwijzingen dat door het gebruik van deze prikpen bij meerdere patiënten hetzelfde naaldje gebruikt is, maar omdat dit evenmin uit te sluiten is, neemt Zorggroep Almere het zekere voor het onzekere. Alle betrokken patiënten van De Spil hebben een brief ontvangen met informatie over deze gebeurtenis en hen is gevraagd zich deze week te laten testen op besmetting met het virus hepatitis B, hepatitis C en HIV.

Medewerkers van Centrum voor Infectieziekten Almere zijn op woensdag 12, donderdag 13 en vrijdag 14 december tussen 09.00 uur ’s morgens en 20.00 uur ’s avonds in gezondheidscentrum De Spil aanwezig om een bloedtest af te nemen. Het is ook mogelijk gebruik maken van het laboratorium van het Centrum voor Infectieziekten Almere aan de Grote Markt 167 (boven Vedior).

Informatietelefoon

Zorggroep Almere heeft met ingang van dinsdag 11 december 14.00 uur een apart informatienummer voor patiënten ingesteld: 036 – 5454197. Dit nummer blijft in de lucht tot en met dinsdag 18 december en is te bellen tussen 14.00 en 20.00 uur. De telefoon wordt beantwoord door een groep huisartsen met kennis van zaken.

Twee informatiebijeenkomsten

Op woensdag 12 december vinden bovendien twee informatiebijeenkomsten plaats in conferentiecentrum/sportcomplex Annapark, Sas van Gentlaan 10-12 (tussen Baken Trinitas Gymnasium en het Bok de Korver Sportpark). De eerste bijeenkomst is van 18.30 – 20.00 uur en de tweede van 20.30 – 22.00 uur.

Een panel van deskundigen op het gebied van diabetes en infectieziekten zal, samen met de huisartsen van De Spil, aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.
Provincie:
Tag(s):