zaterdag, 26. mei 2007 - 16:34

Diefstal uit Snackbar met brandstichting

Amsterdam

Vier jonge mannen hebben donderdagavond 25 mei het geld uit een speelautomaat van snackbar Raphael gestolen. Een 16-jarige jongen kon ter plaatse worden gearresteerd, een 19-jarige jongen kon even later in de omgeving worden gearresteerd. Later die nacht is geprobeerd brand te stichten in het portiek van de snackbar.

Rond 22.00 uur heeft één van de verdachten een bos sleutels achter de balie van de snackbar weggenomen. Aan deze bos zat ook een sleutel van de speelautomaten. Toen de mannen even later wegliepen ontdekte de eigenaar dat één van de speelautomaten openstond en dat het geld was gestolen.

In de buurt van de kast lag de bos sleutels op de grond. Toen agenten arriveerden kwam de 16-jarige verdachte teruglopen en schold de eigenaar uit. Toen hij werd gearresteerd gaf hij aan dat er wraak zou worden genomen omdat er aangifte tegen hem was gedaan.

Enige tijd later arresteerde de politie in de omgeving een 19-jarige verdachte. De identiteit van de derde verdachte is bij de politie bekend.

’s-Nachts rond halftwee kwam bij de politie de melding binnen dat er bij snackbar Raphael een sterke acetonlucht hing en dat er drie jongens waren weggelopen. Even later had de melder in het portiek van de snackbar een steekvlam gezien.

Toen de politie arriveerde waren de daders gevlogen en troffen de agenten een jerrycan met brandbare vloeistof aan. De politie houdt ernstig rekening mee dat er een verband bestaat tussen de diefstal en de poging tot brandstichting. Tien rechercheurs van district West onderzoeken de zaken.
Provincie:
Tag(s):