donderdag, 23. augustus 2007 - 16:11

Diefstallen bejaarden opgelost

Zeeland

Politie Zeeland heeft ongeveer 25 diefstallen en pogingen tot diefstal, voornamelijk gepleegd bij bejaarde mensen op Walcheren en Zuid-Beveland, opgelost. Vanaf april 2007 bleek dat een man en vrouw diefstallen pleegden uit woningen van (hoog)bejaarde mensen.

De vrouw belde aan bij bejaardenwoningen en probeerde middels een babbeltruc bij de mensen binnen te komen. Ze vroeg of ze water mocht drinken, kon komen werken, of naar de WC mocht.

De man fungeerde als chauffeur. Als het de vrouw lukte om binnen te komen nam ze portemonnees, handtassen, geld of sieraden mee.

Op 5 augustus 2007 werden de man en vrouw aangehouden. Tijdens deze aanhouding bleek ook de 15 jarige dochter van de vrouw erbij te zijn. De 15 jarige dochter en de 38 jarige vrouw zijn afkomstig uit Hongarije. De dochter is inmiddels met een dagvaarding naar Hongarije teruggestuurd.

Tijdens het onderzoek wist de politie het verblijfadres van de verdachten te achterhalen. Ze verbleven in een flat in Vlissingen. In deze flat werd door de Rechter-Commissaris een doorzoeking gedaan. Hierbij werden onder andere goederen in beslag genomen die afkomstig waren van de diefstallen.
Ook werden diverse valse identiteitspapieren in beslag genomen.

Naar de juiste personalia van de man wordt een nader onderzoek ingesteld. De man blijkt onder diverse namen in Nederland voor te komen. De man en de vrouw zijn ingesloten.
Provincie:
Tag(s):