maandag, 30. juli 2007 - 15:38

Dieren tegen dierenleed in het circus

Amsterdam

Dinsdag zullen in Amsterdam leden van actiegroep CircusLeed demonstreren bij circus Herman Renz. Dit maakt de actiegroep bekend. CircusLeed zal een ludiek protest houden om mensen te informeren over het dierenleed bij Herman Renz en bij andere circussen met dieren, aldus een woordvoerder van de actiegroep.

Tijdens het protest zullen diverse dieren aanwezig zijn, omdat ze het niet eens zijn met de omstandigheden waarin ze leven bij de circussen. Middels het protest proberen de dieren aandacht te vestigen op het dierenleed in het circus en eisen ze onder andere dat ze een vrij leven krijgen, waarin ze niet gedwongen worden tot het doen van kunstjes die tegen hun natuurlijk gedrag in gaan en geen stress hebben.

CircusLeed: ‘Circus Herman Renz is niet anders dan andere circussen waar dieren gebruikt worden. Ook bij Herman Renz vertonen de dieren ernstig stereotype gedrag en krijgen ze weinig ruimte om zich te kunnen bewegen. Daarnaast liegt circus Herman Renz regelmatig over hoe ze met de dieren omgaan. Zo zei clown Milko vorig jaar dat ‘Olifantenhaken iets van vroeger was’ (RTV Noord Holland van 25 juli 2006). Actiegroep CircusLeed publiceerde kort daarna recente beelden waarop te zien was hoe de olifanten van Herman Renz gecommandeerd werden met olifantenhaken en ook tikken kregen van de verzorgers en dompteur’.

Actiegroep CircusLeed probeert door vreedzame ludieke acties het besef over het dierenleed in het circus te vergroten en mensen te stimuleren niet naar een circus met dieren te gaan. Naast het protest op dinsdag aanstaande zal actiegroep CircusLeed ook op 3, 4 en 5 augustus bij het circus staan om mensen flyers met informatie te overhandigen.
Provincie:
Tag(s):