zondag, 23. september 2007 - 20:59

Dierenambulance stilgezet door gebrek aan vrijwilligers.

De afdeling Zuid Oost Drenthe van de Dierenbescherming heeft één van de twee Dierenambulances stilgezet. De reden hiervoor is het gebrek aan vrijwillige chauffeurs. Ook het dagelijks bemensen van de telefoon is een groot probleem.

De Dierenbescherming in Zuid Oost Drenthe heeft grote problemen met het vinden van vrijwilligers waardoor ze één van de twee Dierenambulances hebben moeten stil zetten. Omdat de afdeling Zuid Oost Drenthe een groot werkgebied heeft de gemeenten Emmen en Coevorden, is de aanrij tijd op dit moment langer dan gewenst.

De vrijwilligers, zowel op de ambulance als aan de telefoon doen wat ze kunnen en zetten zich niet voor 100% maar voor 1000% in aldus de woordvoerster. “Hiervoor zijn we ze uiteraard heel dankbaar en de mensen verdienen dan ook een grote pluim. Dit is echter geen houdbare situatie. Op een gegeven moment ga je te veel van de mensen vragen en haken zij af�.

Bent u begaan met het lot van de dieren en wilt u werken in een leuk en sterk gemotiveerd team? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger op: 0900 – 11 22 362 voor meer informatie kunt u kijken op www.zuidoostdrenthe.dierenbescherming.nl en kijk bij vacatures.
Provincie:
Tag(s):