maandag, 1. oktober 2007 - 15:57

Dierenarts weigert kat in levensgevaar te behandelen

Zwolle

De Landelijke inspectiedienst Dierenbescherming (LID) maakt proces-verbaal op tegen een 33-jarige dierenarts in Zwolle die geweigerd heeft een poes in levensgevaar te behandelen, omdat de verzorgster niet direct kon betalen. Het dier verkeerde in levensgevaar bij het werpen van een aantal kittens en moest een keizersnede van honderden euro’s ondergaan omdat de poes anders hoogstwaarschijnlijk zou overlijden. Omdat de verzorgster dit geld niet direct beschikbaar had, werd de operatie geweigerd.

De verzorgster ging met de poes naar de dierenarts nadat deze een doodgeboren en misvormd jong had gebaard. Door de deskundige werd vastgesteld dat het dier uitgedroogd en uitgeput was. Er zaten nog drie kittens in de pijnlijke buik van de poes en er zou volgens de arts met spoed een echo en een keizersnede moeten worden uitgevoerd voor de som van ongeveer 400 Euro. Toen de vrouw duidelijk maakte dit niet te kunnen betalen, werd de operatie geweigerd. Ook een betalingsregeling behoorde niet tot de mogelijkheden.

De verzorgster besloot de Dierenbescherming Zwolle te bellen, die van de dierenartspraktijk eiste dat het in levensnood verkerende dier met spoed behandeld zou worden. Tijdens de keizersnede die volgde, bleken 2 van de 3 resterende kittens ook dood te zijn. De Dierenbescherming Zwolle heeft garant gestaan voor de operatie.
Provincie:
Tag(s):