woensdag, 3. oktober 2007 - 21:30

Dierenpark Emmen en Marketing Drenthe stappen in tv-serie

Emmen

Woensdag heeft Dierenpark Emmen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het Dierenpark Emmen is een van de samenwerkingspartners geworden van de gemeente Emmen voor de realisatie van de televisieserie ‘Voor hetzelfde geld in Emmen’. Ook Marketing Drenthe heeft aangegeven deze samenwerking aan te gaan. De ondertekening vindt op een ander moment plaats.

Al eerder, 8 juni 2007, tekenden Domesta, Rabobank Emmen, Wooncom, Woon Raad en Daad en Leveste dezelfde overeenkomst. Marketing Drenthe wil met haar bijdrage bereiken, dat het ‘merk’ Drenthe, direct gekoppeld aan het ‘merk’ Emmen, goed naar voren komt in de TV-serie.

De serie over Emmen bestaat uit tien afleveringen en komt vanaf 6 januari 2008 op de televisie bij RTL. In het programma worden in totaal 10 Nederlandse families gevolgd die naar de gemeente Emmen verhuizen om hier een nieuwe start te maken. Per aflevering staat één familie centraal. De focus van het programma richt zich op een mogelijke toekomst in Emmen/Zuidoost Drenthe waarbij drie hoofdthema’s belicht worden: werken, wonen, leven en recreëren. De tien verhaallijnen zijn bekend en de productiemaatschappij is op dit moment volop aan het filmen. De opnames lopen tot eind november/begin december van dit jaar.

Gelijk met de 1ste uitzending gaat de website www.voorhetzelfdegeldinemmen.nl in de lucht. Op de site is gedurende de uitzendperiode de aflevering van die week nogmaals te bekijken. Afleveringen van eerdere weken worden in een archief geplaatst op de hoofdpagina. De website gaat een aantal hoofdrubrieken kennen, gelijk aan de thema’s van de uitzendingen, te weten: wonen, werken, leven en recreëren in de gemeente Emmen. De website gaat verder en verdiept de informatie uit de tv-aflevering. Voor de rubrieken vacatures en recreëren wordt samenwerking gezocht met bedrijven en instanties in geheel Drenthe. De website blijft een jaar in de lucht.
Provincie:
Tag(s):