woensdag, 3. oktober 2007 - 23:14

Diervriendelijke 'Catwalk' op Dierendag

Amsterdam

Sinds de eerste officiële Wereld Dierendag, 77 jaar geleden, lijkt dierenleed de laatste jaren steeds beter onder de aandacht te komen. Zo heeft Nederland als eerste in de wereld sinds dit jaar de politieke partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer die zich louter en alleen inzet voor dieren. Daarnaast springen organisaties zoals Wakker Dier, Bont voor dieren, de Dierenbescherming en Varkens in Nood in de bres voor dieren die leed worden berokkend.

De Bont voor Dieren presenteert op 4 oktober – Werelddierendag – een diervriendelijke modeshow in samenwerking met onder meer Lush en Cosmopolitan. Natuurlijk valt er geen haartje bont op de catwalk te bekennen. Maar voor de gelegenheid heeft Bont voor Dieren de lat een tikje hoger gelegd: op de catwalk zullen louter diervriendelijke ontwerpen zonder bont, leer en wol en make-up te bewonderen zijn.

Zelfs de juwelen zijn afkomstig van vegetariër Hans Appenzeller! Op de catwalk geven onder meer Afke Rijenga, Cindy Pielstroom en Micha Klein acte de présence. De modeshow maakt onderdeel uit van het Dierenbal.

Claudia Linssen, directeur: 'Met deze modeshow laat Bont voor Dieren zien dat je geen geitenwollensok hoeft te zijn - of te dragen! - om er een diervriendelijke lifestyle op na te houden. We hopen de modewereld en fashionista's op een positieve manier te stimuleren om diervriendelijkheid als vanzelfsprekend te beschouwen.'

Ter gelegenheid van de modeshow is de oktobereditie van Cosmopolitan de meest diervriendelijke editie uit de geschiedenis. Cosmo heeft bovendien vijf bekende Nederlanders een anti-bontshirt laten customizen.

De visagisten van B Never Too Busy To Be Beautiful komen uit Londen om de make-up voor de show te verzorgen. Cosmeticawinkel Lush schenkt aan elke bezoeker van de show een goodiebag met handgemaakte en diervriendelijke verzorgingsproducten.

Het Dierenbal wordt georganiseerd door Varkens in Nood in samenwerking met Bont voor Dieren, Brooke Hospital for Animals, Comité Anti-Stierenvechten, de Dierenbescherming, de Dierenbescherming afdeling Amsterdam, Dier & Recht, Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren en WSPA Nederland.

Het Bal vormt het begin van een jaarlijkse traditie met een knipoog naar het Boekenbal. Prominente wetenschappers, politici, beleidsmakers en opinieleiders ontmoeten elkaar tijdens het Dierenbal. Zij worden geprikkeld om binnen en buiten hun vakgebied zich in te zetten voor de dieren.
Provincie:
Tag(s):