dinsdag, 4. december 2007 - 0:46

Diesellek zorgt voor flinke ochtendfile

Echteld

Maandagochtend rond kwart voor vijf wilde een automobilist een vrachtwagen inhalen op de A15 ter hoogte van Echteld richting Rotterdam maar raakte in een slip.De 34-jarige man uit Nijmegen hield zijn slippende en tollende auto niet meer onder controle en botste tegen de vangrail in de middenberm.

Daarna botste hij tegen de vrachtwagen die rechts van hem reed. Hierbij raakte hij de vrachtwagen aan de linkerflank, waar de dieseltank zit. De dieseltank scheurde open waardoor enkele honderden liters diesel op het wegdek vloeide.

Op dat moment reden er twee auto’s achter de vrachtwagen. De eerste automobilist, een 24-jarige man uit Nieuwegein kon op tijd remmen. De tweede automobilist, een 46-jarige man uit Arnhem lukte het niet om zijn auto op tijd tot stilstand te brengen.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 34-jarige man uit Westervoort mankeerde niets. De 34-jarige automobilist uit Nijmegen is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Door de aanrijding was zijn auto total loss. De twee automobilisten die daarna in botsing raakten, waren beide ongedeerd. De 35 ton wegende vrachtwagen en twee van de drie auto’s zijn rond zeven uur deze ochtend afgevoerd.

Politie en brandweer waren snel ter plaatse en hebben rond vijf uur met Rijkswaterstaat besloten de A15 af te sluiten. Rond tien over vijf werd het verkeer omgeleid via de afrit 35 bij Kesteren met hulp van het KLPD. Verkeer richting Rotterdam kon zo via de provinciale weg langs Ochten, Kesteren en de A15 bij afrit 34 de snelweg weer op. Rijkswaterstaat zorgde voor extra inzet van oplichtende bewegwijzering, pijl- en tekstwagens. Rond half zes werd het stilstaande verkeer bij het ongeval teruggeleid richting de afrit 35 om in te voegen bij het verkeer over de provinciale weg richting Rotterdam.

Rond kwart voor zes ontstond er in de staart van de file een derde botsing. Een 20-jarige automobilist uit Delft zag de stilstaande auto’s voor zich te laat, slipte en draaide meermalen om zijn as om uiteindelijk tegen de vangrail bij de middenberm tot stilstand te komen. De man bleef ongedeerd. Zijn auto was total loss.

Veegwagens en zoab-reinigingswagens zijn tot tien voor acht bezig geweest met het opvegen, afvoeren van de diesel en het reinigen van het wegdek. Rond acht uur kon de A15 (links) richting Rotterdam weer worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):