dinsdag, 16. oktober 2007 - 13:13

Dieven bouwmaterialen na achtervolging aangehouden

Delden

Surveillerende agenten zagen zondagmiddag rond 16.00 uur op een bouwterrein aan de Jan Lucaskamp een personenauto staan. Zij zagen dat een drietal personen bouwmaterialen inlaadden en vervolgens met de auto wegreden in de richting van Hengelo. De agenten volgden de auto om een en ander te controleren. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Toen de bestuurder kennelijk in de gaten had dat hij gevolgd werd, verhoogde hij zijn snelheid en probeerde op deze wijze zijn achtervolgers van zich af te schudden. De politie noteerde snelheden van 95 km/u op wegen waar een maximumsnelheid van 30 km/u geldt.

Uiteindelijk zette de bestuurder, een 26-jarige Hengeloër, de auto aan de kant in de Jacob Catsstraat. De bestuurder en zijn inzittenden, een 30-jarige man uit Hengelo en een 27-jarige vrouw uit Hengelo, werden aangehouden. Bij onderzoek van de auto bleek dat zij onder andere koper hadden weggenomen van de bouwplaats.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de drie verdachten. De 26-jarige bestuurder krijgt de nodige processen-verbaal voor de vele verkeersovertredingen.
Provincie:
Tag(s):