vrijdag, 29. juni 2007 - 15:25

Dieven sleuren man mee in auto

Twee mannen die donderdagmiddag 28 juni na een korte achtervolging in het water terecht waren gekomen, zijn later op de dag in verzekering gesteld voor o.a. poging tot doodslag. Donderdag aan het eind van de middag raakte omstreeks 14.20 uur een auto met twee inzittenden te water in het kanaal in Vroomshoop na een korte achtervolging door de politie.

De twee werden in eerste instantie ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor de diefstal van een hogedrukreiniger bij een bedrijf aan de Bornerbroeksestraat in Enter. Uit nader onderzoek bleek dat de twee ook poging tot doodslag ten laste gelegd kon worden. De diefstal in Enter was gezien en de eigenaar van het bedrijf, een 39-jarige Entenaar, had geprobeerd de mannen tegen te houden maar de twee waren weggereden terwijl de 39-jarige half in de auto hing.

Hij heeft zich ternauwernood los kunnen maken maar werd enkele meters over het fietspad van de Bornerbroeksestraat meegesleept. Een werknemer van de 39-jarige had nog kans gezien een deel van de gestolen goederen, in dit geval een grasmaaier, achter uit de auto te halen. Wel werd een hogedrukreiniger meegenomen. De 39-jarige heeft aangifte gedaan van de diefstal en de poging tot doodslag.

De twee mannen die in de auto zaten toen deze in het kanaal terecht kwam, zijn door een politieman die direct ook het water in was gesprongen, eruit gehaald. Zij hadden zelf kans gezien uit de snel zinkende auto te komen. De twee zijn aangehouden en daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo, waar ze in tegenstelling van wat eerder is gemeld, ter observatie zijn opgenomen. Hier is een bloedproef van beiden afgenomen en zijn ze later op de avond voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In het ziekenhuis werd ook duidelijk wie de twee waren, het bleek te gaan om twee Almeloers van 26 en 29 jaar. In de loop van vrijdagmorgen de 29e juni zijn de twee uit het ziekenhuis ontslagen en aan het politiebureau in Almelo voor verder onderzoek opgesloten.

Uit een eerste ingesteld onderzoek is ook vast komen te staan hoe de twee met de auto in het water terecht waren gekomen. Een politieman die hen als eerste signaleerde in Vroomshoop op de Hoofdstraat ziet dat de auto met de twee erin plotseling op de weg keert en de politieman tegemoet rijdt. Deze kan hen niet meer ontwijken waardoor de beide voertuigen elkaar raken.

Hierdoor raakt de bestuurder van de achtervolgde auto de macht over zijn stuur kwijt en beland in het water. De politieman bedenkt zich geen moment, springt uit de auto het water in en weet de twee mannen uit het water te halen.

De auto is met behulp van de brandweer en duikers van de brandweer uit het kanaal gehaald. Van de ontvreemde hogedrukreiniger ontbreekt nog ieder spoor. Ook de politieauto die was geraakt kon niet meer verder rijden en werd afgesleept.
Provincie:
Tag(s):